Barion Pixel

Miért Dorka Szappan?

A Dorka Szappan natúr kozmetikum eredettörténete: 

atópiás dermatitisz

A nevem Laurencsik Zsuzsanna a Dorka Szappan natúr kozmetikumok  megálmodója vagyok.

Dorka Szappan natúr kozmetikum márkát lányunk, Dorka kisgyermekkori súlyos atópiás dermatitisze és kontakt ekcéma bőrproblémája hívta életre. A tünetek megjelenése után lecseréltük otthonunkban a tisztító- és tisztálkodási szereket, csökkentettük a fürdővízben eltöltött időt, és vagyonokat költöttünk megfelelő(nek tűnő) krémekre és kencékre és szteroidos gyógyszerekre. A helyzet mégsem javult. Ekkor jöttünk rá, hogy ha valódi, hatékony megoldást akarunk, nekünk kell kidolgoznunk egyet.

A Dorka szappan natúr kozmetikum története nem csupán egy márka születése, hanem egy család meséje is. Tudni akarod, hogyan lesz a környék legpimaszabb lányából jóravaló feleség és szappanmogul édesanya? Gyere, és ismerj meg minket!

Néha nem kell semmi más a csodákhoz, csak egy csók és egy kis varázslat.

Alighogy a férjem és én megismertük egymást, máris túlteljesített a gólya, s rögtön két csemete érkezett hozzánk vendégségbe. Az egyikük bájos kislány, a másikuk erős fiú volt, s ikrekként kétszeres örömet hoztak az életünkbe. Dorka lányunk bőre azonban nem bírta a hagyományos tisztítószereket, kozmetikumokat és babaápolókat, így súlyos ekcémája legyőzése érdekében sávot kellett váltanunk. Agrármérnökként saját magam kezdtem autodidakta módon visszatérni az anyatermészethez és otthoni kenceficegyártásba, majd önképzésbe kezdtünk, hogy azt adhassuk neki, amire valójában szüksége van. Így született az ekcémás bőrre kifejlesztett sikeres első prototípus, a Csupa csoki kecsketejes szappan, s így születtünk meg szülőként és márkaként mi is, általa. 

Bence fiunk aztán arra is megtanított minket, hogy néha a nemek a legnagyobb igenek, hiszen hiába igyekeztünk, hiába könyörögtünk, csak nem hagyta, hogy őt is kényeztessük-dögönyözzük tápláló termékeinkkel. Neki és érte, az ő kedvéért hoztuk létre a férfias illatvilágú, gazdagon hidratáló Bence kence termékünket, mely azóta is férfi vásárlóink és a tudatos anyukák kedvence.

Két gyermekünk által megtapasztaltuk, hogy a szembenállások idején is ott van bennünk az egység, mely a családunkat és márkánkat erőssé teszi. Megmutatták, hogy a csoki mellé mindig kell egy kis vanília, hogy az éremnek mindig két oldala van, és az egyensúly nem ajándék, hanem eredmény, melyet magunknak teremthetünk meg. Gyermekeink voltak, de mestereinkké váltak, s a tudást, melyet általuk szereztünk, most termékeinkkel nektek adjuk tovább.

Illatok, vajak, olajok és zselék, fiolák és dobozok között nap mint nap azért alkotunk, hogy mind többen lássátok meg a természetes szépség teremtette jót. Azért küzdünk lelkesen és szenvedéllyel, hogy a csomagolás- és károsanyag-mentes Dorka szappan samponszappanok, fürdőbombák és natúrkozmetikumok, illatos szappanjaink és testápolóink egyre több családnak jelentsenek napvégi kényeztetést és mindennapi megoldást a bőrápolásra, érzékeny vagy problémás bőr esetén is.

Zászlóshajónkra tűztük ki célul a vegyszermentességet, fenntarthatóságot. Ebben nem ismerünk kompromisszumot. Fő profilunk a 100% kecsketejes szappan gyártása így, immár 11 fajta kecsketejes szappan,3 fürdőbomba,3 féle ajakápoló, 1 féle natúr testhab, 2 féle testvaj szélesíti termékpalettánkat. Termékeink nem tartalmaznak tartósítószert és mesterségesen előállított bőrt károsító anyagokat, mint a kőolajszármazékok, alumínium száramazékok, SLS-t, parabéneket.

Márkánkat mi teszi különlegessé a natúr kozmetikumok terén? 

  • Fő profilunk, hogy Magyarországon ma is kuriózumnak számító kecsketejes szappanokat gyártunk. Luxus a bőrnek.
  • Kecsketejes szappanjaink valódi 100% friss tápláló, helyi gazdák által a szabadban legeltetett ún, ridegtartású kecskék tejéből készül így a természet legjava erdők -mezők kincsei teszik még táplálóbbá és az altaluk előállított kecsketejet és ezáltal a kecsketejes szappanjainkat. A kecsketej természetes tejsavtartalma kíméletesen távolítja el az elhalt hámsejteket, valamint helyreállítja a bőr ceramid- és kollagénszintézisét. Mivel fokozza a bőr hatóanyagfelvételét, a szappanokban található sheavaj, kókuszolaj, alga és más növényi összetevők képesek mélyen felszívódva hidratálni azt. 
  • Nem használunk a szappangyártás során kevésbé tápláló és tucat terméket, mint pl. napraforgóolajat. Viszont! egy kecsketejes szappan előállítása során legalább 5 féle ápoló olajat alkalmazunk, melyből legalább egy bio, organikus vagy hidegen sajtolt összetevő, így 5x jobban segíti a bőr öngyógyító képességét.
  • A szappanjaink 10% tápláló olajat tartalmaznak, éppen ezért olyan selymes és tápláló a bőrnek. Nemcsak tisztít, hanem hidratál is a fürdés során. A bőr 3 hét után puhább és hidratáltabb lesz. * szubjektív valódi vevővélemények alapján
  • Szappanjainkkal kiváltható a vegyszerektől hemzsegő tusfürdő, testápoló, arctonik, borotvahab, hajsampon
  • Vegyszermentes megoldásokat kínálunk bőrproblémákra, mint a száraz bőr, ekcémás bőr, pattanásos bőr, pikkelysömör, aknés bőr, és exkluzív tápláló fürdőélményekre vágyóknak
  • 100% természetes illóolajokat használunk a termékek illatosítására
  • Termékeink 80%-a pálmaolajmentes
  • Szappanjaink papírdobozai újrahasznosított papírból készülnek
  • Állatkísérlet mentes, mint minden EU-ban gyártott kozmetikum.

Médiamegjelenések, vagy interjúk velünk, rólunk…

vegyszermentes bőrápolás

Legérdekesebb videóink a natúr kozmetikum készítése, hogyan készíts Csupacsoki kecsketejes szappan-t, vagy hajmosás mikéntje Dorkával:

Hajmosás Dorkával és a szilárd samponnal: Hajvarázs Tündérfürtök kecsketejes szappan

Készíts velem fürdőgolyót

Így készül a Csupacsoki kecsketejes szappan