Mutasd a bőröd, segítek, hogyan ápold! [Bőrápolás kisokos]

Tudtad, hogy a legtöbben elkövetnek legalább egy szarvashibát, ha a bőr ápolása a téma?

Mégpedig azt, hogy mindössze egyszer foglalkoznak a bőrtípusuk meghatározásával, azután évekig e szerint ápolják a bőrüket. A tipizálásnak mindig megvan az a veszélye, hogy utána mereven ragaszkodunk a felállított kategóriákhoz.

Pedig valójában arról van szó, hogy mindig a bőr aktuális állapotát kell figyelembe venni. Ez függ az egészségi állapottól, az évszakoktól és egyéb környezeti hatásoktól, továbbá az életkortól, a családból hozott genetikai örökítő anyagtól, de még az étkezéstől is.

Éppen ezért fontos, hogy mindig figyeljünk magunkra, különben nem ússzuk meg ép bőrrel! 🙂


Szóval, ha már feltétlenül tipizálni kell, személy szerint az alábbi bőrtípusokat – bár, az aktuális bőrállapot kifejezés jobb lenne! – különböztetem meg: normál, száraz, ekcémára érzékeny, pikkelysömörre hajlamos, problémás, vagyis pattanásos bőr.

A normál bőr ápolása

Noha a normál bőrűek szerencsésnek mondhatják magukat, én mégis azt javaslom: csak mértékkel a kencékkel és a sminktermékekkel, nehogy besokalljon a bőr! Még mindig jobb a megelőzésre játszani, mint az ekcémát vagy a száraz bőrt kezelni.

Ami a Dorka Szappanokat illeti, mosakodáshoz kiváló a Barackos varázsló, a Simogató sheavajas és az Algás ragyogás szappan is.

Persze a kényeztetésről sem szabad elfeledkezni! Egy jó forró vagy langyos fürdő egy citromfüves fürdőbombával egy stresszes nap végén szinte mennyei manna a léleknek és az elmének!

A száraz, érzékeny és irritált bőr ápolása

A száraz, érzékeny és irritált bőr esetén már jobban oda kell figyelnünk. Nagyon fontos a bőr állandó védelme és támogatása, a kencék alapanyagainak, illetve hatóanyagtartalmának pontos áttekintése.

Én nagyon szeretem a sheavajat használni a termékeimben – különösen a száraz bőrre. Miért ragaszkodom annyira hozzá? Annak idején az ekcémás tünetek leküzdésében rengeteget segített a lányomnak, Dorkának és nekem is.

Mióta beleástam magam a témába, illetve részt vettem a szappan- és kencekészítő tanfolyamon, rengeteg tapasztalatot szereztem a használatát illetően. Vegyük például a következő tényt: ritka, ám még a legorganikusabb sheavaj is képes allergiás tüneteket kiváltani latexérzékenyeknél.

A termékeimben, különösen a kencékben, organikus bio sheavajat használok. Most kísérletezem a mangóvajjal is, de ez egy másik bejegyzés témája… 🙂

Szóval a Dorka Szappan, amit érzékeny és irritált bőrre meleg szívvel javaslok, az a Csupacsoki. Sem illóolaj, sem sheavaj nincs benne, így azok is bátran használhatják fürdéshez és zuhanyzáshoz, akiknek szenzitív a bőrük.

A kellemes fürdők szerelmeseinek a rózsás fürdőbombát és a szintén illatmentes testhabot tudom ajánlani. Ajakápoláshoz pedig a rózsás ajakápolót.

A problémás bőr ápolása

A reggeli langyos vizes mosakodás általában nem elég, ha problémás, pattanásos a bőr. Az arcot borító zsírréteg eltávolítására langyos vizes, natúr, vegyszermentes szappanos lemosás szükséges.

Hogyan válasszunk szappant az arcmosáshoz?

Keressük a tisztító anyagokat az összetevők között, mint a kék- vagy a rózsaszín agyag és egyéb fertőtlenítő olajok. Ezeket érdemes felváltva használni. Például a Dorka Szappan termékek esetén ajánlom a Simogató shevajas szappant, hiszen finoman hidratálja és nem szárítja a bőrt. Emellett rózsaszínagyag-tartalma miatt fertőtlenít és tisztítja a tág pórusokat.

Ezt váltogathatjuk a Harmatos levendulamező szappannal, amiben kékagyag van. Tökéletes választás nagyon zsíros, erősen pattanásos bőrre, ám izzadékonyság esetén is. A benne lévő levendulaillóolaj tisztítja a bőrt és a baktériumokat, amelyek az izzadás során keletkeznek.

Pattanásos bőrre és borotválkozás után kifejezetten jó még az Algás ragyogás szappan. Fertőtlenít, tisztít és ápol. 🙂

Válogass kedvedre a Dorka Szappanok közül IDE  kattintva!

Oszd meg barátaiddal!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on linkedin

Szólj hozzá!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Most 5% kedvezmény jár minden új feliratkozónak!

Kövess minket!

Oszd meg barátaiddal!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Most 5% kedvezmény jár minden feliratkozó vásárlónak!