Barion Pixel

5 tündérmesébe illő, mégis igaz tény a fürdőbombáról

Fürdőbomba, natúr, veygszermentes borsmentával, extraszűz olíva olajjal, sheavajjal

Nem minden nap esik meg az emberrel, hogy ilyen letaglózó történetet olvasson. Isteni gondviselés, csoda, varázslat, sors – vajon ezek közül melyiknek köszönhetjük a fürdőbomba megszületését?

A bejegyzésből kiderül!

1. A fürdőbomba az aromaterápia gyermeke

Mielőtt világra jött volna az első fürdőbomba, egy francia kémikus, René-Maurice Gattefoss felfedezte az illóolajokban rejlő varázslatot: jótékonyan hatnak a bőrre, illatuk pihentető, megnyugtató. Neki köszönhető tehát az aromaterápia megszületése, amely növényi eredetű természetes olajok használatát, egy alternatív gyógymódot jelent.

Na de mi köze ennek a fürdőbombákhoz?

Az, hogy ezek a gömb alakú csodák ötvözik a bőrápolást az aromaterápiával. Miközben kellemes illattal töltik meg a fürdőszobát, és lehetővé teszik a nyugodt pihenést, még a bőrünkre is jótékony hatással vannak. Tudniillik, rendszeres használatukkal végleg megszabadulhatunk ipari mennyiségű testápolóinktól.

2. Fürdőbomba=boldogság

Mos Constantine, a Lush vállalat társalapítója volt az első, aki fürdőbombát készített 1989-ben. És vajon miből indult ki? Bizony, az aromaterápiából. Szerette volna, ha az emberek nyugodtnak és boldognak érzik magukat.

3. Csiribú-csiribá, fürdőbomba!

Elizabeth Weir, vagyis Mos Constantine és férje Mark Constantine is – mint minden vállalkozó – kicsiben kezdték: megnyitották saját haj- és szépségklinikájukat. Hajszínezőket és szépségápolási termékeket készítettek természetes anyagok felhasználásával. Később lettek társalapítói a Lush nevű vállalatnak, ahol már fürdőbombákat is gyártottak.

Na de vajon hogyan születtek meg a népszerű golyók?

Valójában a VÉLETLEN MŰVE VOLT. Mos Constantine egy teljesen más terméket akart gyártani, amelynek szintén az lett volna a célja, hogy ellazítsa az embereket.

4. Egy hétköznapi rituáléból szórakozás

A fürdőbombák fénysebesen terjedtek el a világon, és az emberek imádták! Hiszen egyetlen tenyérnyi golyó a fürdést mindennapi rituáléból FÉNYŰZŐ és SZÓRAKOZTATÓ élménnyé alakította.

5. Tündérmeséket meghazudtoló erő

Azon túl, hogy ápolja a bőrt és segít ellazulni, számtalan problémára nyújt megoldást.

Kellemetlen szagok? Izzadás? A bombában lévő szódabikarbóna és citromsav enyhén antiszeptikus és gyulladáscsökkentő hatású, tehát egyensúlyba hozza a bőr pH-szintjét, elmulasztja a túlzott izzadást és még a kellemetlen szagok is tovatűnnek. Sőt, eltávolítja az elhalt hámsejteket, tisztán tartja és puhává varázsolja a bőrt.

Miben rejlik tündérmeséket meghazudtoló ereje?

Abban, hogy a meleg víz hatására a pórusok kitágulnak, tehát a bombában található extraszűz olívaolaj és a bio sehavaj a bőr mélyebb rétegeibe is behatol. Vagyis: búcsút mondhatsz a száraz és viszkető bőrnek is!

Noha a fürdőbomba hatékonysága tündérmesébe illő, attól még nagyon is igaz. És még az Óperenciás tengeren túlra sem kell elmenned azért, hogy beszerezd. Sőt, szőke hercegre sincs szükség, aki fehér lovon vágtázik eléd, és úgy nyújtja át, mint egy Szent Grált. Mindössze néhány kattintás, és már a kezedben is tarthatod a bombába csomagolt KÉNYEZTETÉST!

Most őszintén: mekkora az esélye, hogy kapsz egy ennél jobb ajánlatot?

Ezt olvastad már?

Lessünk be eleink fürdőszobájába!

Ez az, amire szükséged van, mégis megtagadod magadtól

Felhasznált források: https://www.bathbombbootcamp.com/who-created-bath-bombs.html#

Szólj hozzá!