Barion Pixel

Kecsketejes segítség száraz bőrű gyerekeknek

Kisbabád született, és ijedten veszed észre a szárazon hámló, fehéres bőrfoltokat? Talán ennél is súlyosabb a probléma, és a bőr foltokban extrém módon viszket, váladékozik, fürdés után pedig még rosszabb a helyzet? Hazánkban az atópiás dermatitisz csaknem 400 000 embert érint. Vedd komolyan a jeleket!

A Dorka Szappan eredettörténete: atópiás dermatitisz

A Dorka Szappan márkát lányunk, Dorka kisgyermekkori súlyos atópiás dermatitisze hívta életre. A tünetek megjelenése után lecseréltük otthonunkban a tisztító- és tisztálkodási szereket, csökkentettük a fürdővízben eltöltött időt, és vagyonokat költöttünk megfelelő(nek tűnő) krémekre és kencékre. A helyzet mégsem javult. Ekkor jöttünk rá, hogy ha valódi, hatékony megoldást akarunk, nekünk kell kidolgoznunk egyet. Így készült el az első Dorka Szappan, a Harmatos levendulamező.

Az atópiás dermatitisz tünetei

A csecsemőkori atópiás dermatitisz általában a baba születését követő egy-hat hónapban jelentkezik, s óvodáskorra a kicsik gyakran kinövik. A betegség tünetei elsősorban a fej, a nyak és a hajlatok környékén előforduló, szárazon pergő, pirosas, viszkető foltok formájában tűnnek fel. Súlyosabb esetekben azonban váladékozó sebek, felülfertőződés és más fájdalmas kórképek kísérhetik.

Idősebb korban a hajlatok tájékán, valamint az időjárási körülményeknek fokozottan kitett bőrfelületeken gyakoribb az atópiás dermatitisz előfordulása. Mivel ebben az életszakaszban a gyerekek gyakran engednek a viszketés okozta kísértésnek, súlyosbítják, olykor felülfertőzik a bőrt. Ezáltal nagy kiterjedésű, egybefüggő, fájdalmas felületek alakulhatnak ki a test bármely részén.

Az atópiás dermatitisz kezelése gyógyszermentesen

A viszkető, gyulladt bőr kezelése során a szülők mindent megtesznek a tünetek enyhítése vagy megszüntetése érdekében. Az ajánlások, reklámok alapján összevásárolt termékek közül azonban jó néhány nem javít, hanem egyenesen ront is a gondokon.

Személyes tapasztalatunk azt mondatja velünk, hogy a külső-belső hidratálás, a sószegény étkezés, és a kecsketejben, gyógynövényi olajokban, vajakban gazdag ápolás az, ami segít a fájdalommal szemben.

Miért a Dorka Szappan?

A kecsketej természetes tejsavtartalma kíméletesen távolítja el az elhalt hámsejteket, valamint helyreállítja a bőr ceramid- és kollagénszintézisét. Mivel fokozza a bőr hatóanyagfelvételét, a szappanokban található sheavaj, kókuszolaj és más növényi összetevők képesek mélyen felszívódva hidratálni azt.

Stop a száraz bőrnek! Átfogó és hatékony megoldást kínál a száraz bőr okozta problémákra, és elősegíti a gyógyszermentes gyógyulást. A csomagban található Fahéjas truffle, Csupacsoki, Édesmézes és Barackos Varázsló szappanok, melyek elősegítik a bőr öngyógyító képességét támogatják a sejtek megújulását.. Szappanjainkkal olyan komplex, a száraz bőrű gyermekek védelmében kifejlesztett termékcsomagot kínálunk, mely valós megoldást jelent a kicsik problémáira.

Mi csak tudjuk, hiszen az egykor a száraz bőr fájdalmas tüneteitől szenvedő kicsi Dorka ma már gyönyörű, fiatal nő, aki hamarosan kirepül – és a bőre éppoly csodálatos, mint ő maga!

Szólj hozzá!